Här presenterar vi de arrangemang som DOCK18 är med och samarrangerar på Bibu i Helsingborg den 16 – 19 maj!

Seminarium/samtal: Dockteater för stora och små

Vad betyder ”en konstnärlig teater”? Hur långt kan dockteatern sträckas ut mot annan scenkonst utan att försvinna som särart? Är dockteatern den bästa vägvisaren för en konstnärlig teater för den yngsta publiken?

I seminariet deltar Helena Nilsson, konstnärlig ledare för Marionetteatern, Margareta Sörenson, kritiker och författare, Sophia Segrell, konstnärlig ledare för Dockteater Tittut, Henrik Bäckbro, dockteaterspelare och regissör, Karin Helander, kritiker och professor i teatervetenskap.

Gästspel med Kabaret de Poche
Paris, Montmartre, Moulin Rouge …
Kabaret de Poche bjuder in dig att likt en jätte landa på Paris takåsar och upptäcka en av stadens mindre kabaréer som trots sin lilla storlek är den mest magiska av dem alla.
En djärv dockteater som är begåvad, förtrollande och rolig.

Workshop: Måla med ljus med Dockteatern Tittut
Skuggspel är en enkel, färgrik och kraftfull konstform att dramatisera och skapa vackra bilder med. Under denna 2-timmars workshop visar Tittuts dockspelare på möjligheterna att gjuta liv i och besjäla en skuggfigur. Deltagarna introduceras till de enkla medel som krävs för ett eget skuggspel. Tittut presenterar material och verktyg för att skapa egna motiv och figurer med rätt sorts ljusteknik.

Workshopsledare:
Dockteatern Tittuts ensemble från föreställningen ”Busiga händer”: Sophia Segrell, Tobias Ulfvebrand & Sara Bexell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *